terug naar homepage
Pensioen

Mijnpensioenoverzicht.nl


Op de site mijnpensioenoverzicht.nl krijgen medewekers met één druk op de knop een totaaloverzicht van hun AOW en hoeveel pensioen zij hebben en bij welke pensioenuitvoerder (pensioenfonds of -verzekeraar).  Medewerkers moeten daarvoor inloggen met hun DigiD. Zo krijgen zij een beeld van hun inkomen bij pensionering. De website toont niet wat men zelf voor de oude dag heeft geregeld (zoals een koopsompolis). De website laat bovendien zien waar het pensioen is opgebouwd en waar men terecht kan voor meer informatie.

De site mijnpensioenoverzicht.nl is er gekomen op verzoek van de overheid. Alle circa 600 Nederlandse pensioenfondsen, verzekeraars en de SVB (Sociale Verzekeringsbank) hebben eraan meegewerkt.


Hoe werkt het?
Ga naar mijnpensioenoverzicht.nl en log in met je DigiD. Heb je geen DigiD of ben je je gebruikersnaam en wachtwoord vergeten? Ga dan naar www.digid.nl en vraag ze aan.

Als je ingelogd bent zie je al jouw gegevens op een rij. Wat heb je tot nu toe opgebouwd? Bij welke fondsen en verzekeraars? Wat krijg je straks aan pensioen en AOW als er niets meer verandert in je werk- of privésituatie? En wat krijgt je partner na jouw overlijden? Je ziet dus wat je hebt opgebouwd én wat je gaat krijgen. Goed om nu te weten, zodat je straks niet voor verrassingen staat.

Aan de hand van je unieke DigiD  haalt mijnpensioenoverzicht.nl al deze informatie op uit de computers van de pensioenfondsen, verzekeraars en SVB. Het is dus eigenlijk een soort doorgeefluik.

Groot voordeel van de site: het staat allemaal bij elkaar. Handig als je regelmatig van werkgever gewisseld bent. Dan is het vaak lastig om een goed overzicht te houden van je pensioen. En: er zit geen commercieel tintje aan. Het is helder, eenvoudig en vertrouwelijk (dankzij je DigiD). Als je uitlogt, zijn je gegevens weer weg. Ze worden niet op mijnpensioenoverzicht.nl opgeslagen. Niemand anders dan jijzelf kan er dus bij.

Heb je vragen over de cijfers die je ziet? Dan kun je klikken op de naam van het desbetreffende pensioenfonds of de verzekeraar en je krijgt alle contactgegevens.

Wat je niet terug ziet op mijnpensioenoverzicht.nl is wat je zelf nog voor je oude dag hebt geregeld, zoals bijvoorbeeld een koopsompolis. De site richt zich op de AOW en het pensioen dat je via je werk hebt opgebouwd. Dat laten zien is technisch en organisatorisch al een hele prestatie.